Biografie OneM!ke

Laat ik eens wat vertellen over mijzelf.

Ik ben geboren in de stad Amsterdam en heb daar tot mijn 7de  levensjaar gewoond. In  mijn kleutertijd viel het de kleuterjuf al op dat ik toch wel erg veel met muziek had. Zij was dan ook degene die vond dat ik naar een muziekschool moest. Zo gezegd, zo gedaan. Daar zette ik eigenlijk mijn eerste stappen in een muzikale wereld. Natuurlijk was er thuis ook altijd muziek, gezellige echte Amsterdamse liedjes maar ook opera hoorde bij mijn opvoeding. Muziek was net zo gewoon als eten en drinken.

Na mijn 7de levensjaar verhuisde we naar Zaandam en de muziek verhuisde gewoon mee. Op de lagere school zong ik altijd tijdens de weekafsluitingen en in de voormalige 6de klas ( dat is nu groep 8)bijna alle zangrollen tijdens de eindmusical.

Op de middelbare school was muziekles een van mijn favoriete lessen. Tijdens deze periode werd tweemaal een songfestival georganiseerd en beide keren werd ik aangewezen als de winnaar.

Na de middelbare school moest er gestudeerd worden en was er weinig tijd over om actief iets met muziek maken te doen.  Totdat het studeren klaar was en ik mijn werkzame carrière begon in het Zaandamse Ziekenhuis. Binnen het ziekenhuis was een band actief, bestaande uit medewerkers. Via een collega werd ik gevraagd om eens een gezellig Amsterdams nummertje te zingen. Dat beviel zo goed dat ik een van de zangers werd binnen deze band, met als specialisatie: het Nederlandstalige lied. Er kwamen optredens en langzaam aan  begon ik steeds meer ervaring te krijgen op de bühne. Ik kwam er achter dat zingen een echte passie  van mij is en dat mensen vermaken met muziek het leukste is dat er bestaat.

In 2005 werd ik gevraagd om te zingen in een buurthuis, nadat men mij tijdens een karaoke show had gehoord. Dit was het begin van OneM!ke. Na dit buurthuis volgde privé feestjes, kroegen, festivals en bruiloften. Tweemaal was ik zingend op televisie te zien bij de omroep RTV-Noord Holland, en te beluisteren op zowel de lokale als nationale radio. Kortom: In korte tijd dus veel gebeurd. Zo stond ik onlangs nog in de finale van het Leids Levensliedfestival 2007.

 

En de toekomst: ik hoop dat ik heel veel mag zingen, van staande op een zeepkist, biljart tot op een groot podium. Dat ik de mensen nog lang mag vermaken met mijn muzikale gezelligheid.